• Главная /
  • Новини /

Генеральна прокуратура оприлюднила докази підробки близько 2 тисяч результатів ЗНО

Генеральна прокуратура України спрямувала до суду обвинувальний акт щодо екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука, двох його заступників та ще чотирьох осіб

Їх звинувачують у несанкціонованій зміні результатів зовнішнього незалежного оцінювання, привласненні та легалізації коштів держбюджету та Американських рад з міжнародної освіти за цілою низкою кримінальних статей, повідомляє Радіо 24.

За даними слідства, у 2008 році, коли запрацювало програмне забезпечення для ЗНО керівництво центру оцінювання якості освіти створило злочинну організацію, яка завищувала результати оцінювання абітурієнтів шляхом внутрішнього втручання в комп’ютерні системи.

У 2014-2015 роках слідством встановлено завищення результатів ЗНО понад 200 осіб, а всього з 2008 року – близько 2000, – повідомили в ГПУ.

Зауважується, що під час досудового розслідування встановлено непричетність до завищення результатів оцінювання службових осіб Донецького, Львівського, Дніпропетровського та Херсонського регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Також у ГПУ оприлюднили списки осіб, яким змінено результати ЗНО, та потерпілих від їхніх дій.

Фильтр
Найдено 5 
Подтвердите
Для того, что бы добавить товар в список желаний, Вам нужно